7 výhod materskej kašičky pre organizmus, plodnosť a imunitu
V tomto článku si prečítate:
1. Čo je materská kašička?
Materská kašička (Geleé Royale) sa nazýva aj včelie mlieko a je to látka produkovaná sekréciou robotníc ako potrava pre larvy kolónie po dobu 3 dní.
Materská kašička je aj „exkluzívnym“ jedlom včelej kráľovnej a jej tajomstvom dlhovekosti, pretože tá žije štyri až päť rokov, kým robotnice len pár mesiacov.
2. Účinky materskej kašičky ako doplnku výživy
posilňuje imunitný systém,
znižuje fyzickú únavu a nervové napätie,
zvyšuje ženskú plodnosť, spánok, pamäť,
zlepšuje prácu srdca a tým aj metabolizmus,
normalizuje krvný tlak,
zlepšuje stav po infarkte myokardu,
prevencia rakoviny,
antibiotické zložky,
Včelia materská kašička je účinná baktericídna, protiradiačná a antimikrobiálna látka.
3. 7 výhod materskej kašičky v kozmetike
Revitalizuje epidermu vďaka obsahu aminokyselín, kreatín, ktorý sa prirodzene vyskytuje v našom tele je syntetizovaný z aminokyselín. Stimuluje metabolizmus kože a podieľa sa na obnove buniek.
Zachováva pružnosť pokožky, kvôli svojmu vysokému obsahu aminokyselín (najmä prolínu a hydroxyprolínu), ktoré sú považované za prekurzory elastínu a kolagénu. Hlavné zložky kože, ktoré jej dodávajú silu, pevnosť a pružnosť.
Regeneruje pokožku vďaka aminokyselinám, ale aj prítomnosti vitamínov (A,D a C) a stopových prvkov, ktoré prispievajú k procesu obnovy buniek.
Anti-aging efekt: vrásky a jemné línie sú vyhladené kvôli antioxidačným vlastnostiam materskej kašičky, ktorá chráni bunky pred predčasným starnutím.
Hydratuje: jej veľmi výživné zloženie ma hygroskopické vlastnosti.
Eliminuje známky únavy vďaka hlavným proteínom materskej kašičky (MRJP): skupina piatich proteínov, ktoré podporujú produkciu kolagénu.
Pleť je žiarivejšia a vyhladená účinkom aktívnych zložiek, ktoré regenerujú a revitalizujú pokožku
4. Sila materskej kašičky: jej aktívne zložky
Čistá materská kašička má perleťovú farbu a želatínovú konzistenciu, má mierne kyslú chuť a na rozdiel od všeobecného presvedčenia - nie je príliš sladká.
Materská kašička sa skladá zo 66% vody, 13% bielkovín (aminokyselín), 14,5% sacharidov (najmä fruktózy a glukózy), 4,5% lipidov, ale obsahuje aj vitamíny, stopové prvky a acetylcholín. Všetky základné zložky pre telo, ale aj pre pokožku.
Je potrebné poznamenať, že rôzne účinné látky obsiahnuté v materskej kašičke pôsobia synergicky: súčet vplyvu zložiek je väčší, ako súčet jednotlivých látok.
5. Akú formu má materská kašička v čistom stave?
V súčasnosti sa tento poklad z úľa užíva hlavne vo forme potravinového doplnku v čerstvej, alebo lyofilizovanej forme (sušené mrazom). Pre uchovanie všetkých účinkov, keďže čerstvá forma sa musí uchovávať pri teplote 1-5 °C je najčastejšie používaná v tabletovej forme.
Pre optimálnu kvalitu si vyberte certifikovanú organickú materskú kašičku bez akýchkoľvek prísad alebo pridanej vody.