Pivovarské kvasnice: Všetko čo potrebujete vedieť
Všetko o výhodách pivovarských kvasníc
Prečo sú pivovarské kvasnice nevyhnutné?
Objavte túto úžasnú ingredienciu krásy obohatenú o selén.
Pivovarské kvasnice sa používajú už tisícročia. Stopy používania nájdeme viac ako 5000 rokov pred našim letopočtom.
-
Egypťania a Kelti ich používali na prípravu alkoholických nápojov, ale aj pre priaznivé účinky na pokožku.
-
Počas staroveku ich Hippocrates - známy grécky lekár - integroval do svojich lekárskych postupov
- Počas I..a II.. svetovej vojny boli dokonca podávané vojakom a civilistom, ktorí trpeli výživovými problémami.
Pivovarské kvasnice sú 100% prírodný produkt rastlinného pôvodu s mnohonásobnými účinkami na ľudské zdravie.
Sú prírodným produktom s vysokou nutričnou hodnotou. Jedna sa o bohatý zdroj celého rozsahu biologicky aktívnych látok: kvalitných bielkovín, mnohých vitamínov, minerálnych látok a enzýmov prírodného pôvodu.
Tieto látky pôsobia spoločne a ich účinky sa vzájomne podporujú a znásobujú. Pivovarské kvasnice majú vďaka veľmi širokému a kompletnému zloženiu účinok na ľudské zdravie a dokážu byť podporou pri mnohých problémoch a ťažkostiach.
Pivovarské kvasnice pozostávajú z mikroskopických húb čeľade Saccharomyces cerevisiae . Táto huba obsahuje: 16 aminokyselín, 14 minerálov a 17 vitamínov.
-
vitamín E,
-
vitamíny skupiny B (B1, B5, B6, B8, B9),
-
selén.
Prednosti a výhody pivovarských kvasníc
Odporúčaná dávka sa pohybuje od 2 do 5 g denne. Pivovarské kvasnice sa používajú najmä:
Na oživenie vlasov s cieľom dosiahnuť lesk vlasov, alebo obmedziť ich vypadávanie, pretože telo potrebuje vitamín B8 (alebo vitamín H). Tento vitamín je prítomný v pivovarských kvasniciach. Uľahčuje syntézu keratínu, hlavnú zložku vlasových vlákien.
Posilňujú nechty, pretože obsahuje keratín, ktorý tiež vstupuje do zloženia nechtov. Okrem posilňovania pomáhajú pivovarské kvasnice hlavne podporovať ich rast!
Skrášľuje pokožku - pomáhajú regulovať produkciu kožného mazu. Účinok vitamínov B2 a B9 prispieva k regenerácii buniek.
Pivovarské kvasnice sú bohaté na selén. Výkonný antioxidant selén pôsobí proti starnutiu buniek.
Chráni telo pred oxidačným stresom spôsobeným voľnými radikálmi. Vybrali sme pivovarské kvasnice pestované v bohatom prostredí selénu.
Tieto kvasnice zachytávajú selén a transformujú ho na organický selén, ktorý umožňuje lepšiu asimiláciu organizmu. Selén je stopový prvok nevyhnutný pre naše telo. Telo ho nemôže syntetizovať, preto ho musíme telu poskytnúť prostredníctvom stravy, alebo prostredníctvom doplnkov výživy.
TIP: Prečítajte všetko o zápale v tele
Aký je rozdiel medzi pekárenskými kvasnicami a pivovarskými kvasnicami?
Pekárenské kvasnice sú aktívne kvasnice používané pri výrobe pečiva a neodporúčajú sa konzumovať v inej podobe a to z dôvodu ich schopnosti rozširovania sa v žalúdku.
Pivovarské kvasnice sú vedľajším produktom pri výrobe piva. Sú to neaktívne kvasnice, ktoré nemajú rovnaký účinok ako pekárenské kvasnice a preto sa nepoužívajú pri výrobe chleba, ale konzumujú sa vo forme doplnku výživy.
Napísala:
Redakcia portálu Bioliek.sk
Prax:
2008 – 2012: Lekár v atestačnej príprave
2013 – trvá: Praktický lekár pre dospelých, Všeobecná ambulancia pre dospelých